Magazín

Zabodujte (nejen) jako Melania: Hedvábné šátky se vrací do módy!

Zabodujte (nejen) jako Melania: Hedvábné šátky se vrací do módy!

Spousta žen si k hedvábným šátkům teprve hledá cestu, faktem ale je, že se tento módní doplňek opět stává "in". Titulní strany dámských časopisů už ostatně v šátku neplní pouze britská královna Alžběta, ale třeba i bývalá první dáma Spojených států Melania Trumpová. A to je ve světě módy hodně zvučné jméno!

Někdejší modelka slovinského původu už se na veřejnosti objevila s šátky uvázanými na mnoho různých způsobů. Právě to je obrovskou výhodou hedvábných šátků – jsou univerzální.

Šátek-hedvábný-trump

Nosit je tak můžete třeba přes vlasy, což je nejpopulárnější styl.

Jak na to? Přeložte šátek do trojúhelníku a ovažte si jej kolem vlasů. Je zcela na vás, jakým stylem tak učiníte. Můžete to zkusit třeba "babičkovským" způsobem, tedy tak, jak šátek občas nosí i Melania. Pak je ale důležité dát si záležet na zbytku outfitu, vhodnou volbou je třeba kabát či bunda moderního vzhledu. Zkrátka abyste nevypadala jako postava z retro fotografie.

Elegantní cestou, jak nosit hedvábný šátek, také je udělat si uzel vpředu, tedy nad čelem, a vlasy nechat koukat ven. Takový styl se hodí především na kudrnaté a načechrané vlasy.

Melania-Trump

Dalším oblíbeným využitím hedvábného šátku je jeho ovázání kolem krku. Také zde platí, že fantazii se meze nekladou. Šátek může simulovat klasickou šálu, velkou výhodou v takovém případě je, že na kůži bude hedvábí velmi příjemné, na rozdíl od klasických šal, které mohou kousat a krk se v nich po delším čase potí.

Klidně ale můžete šátek kolem krku použít prostě jako módní doplněk. To znamená ladně a volně ovázaný, jako jej nosí třeba letušky.

Hedvábné šátky značky Symario jsou menších rozměrů, mají 53 x 53 centimetrů. Kolem pasu, což je dalším populárním využitím šátků ve světě módy, si je tak uvážete stěží. Zato ale perfektně poslouží třeba jako ozdoba zápěstí, případně se v letních dnech budou krásně vyjímat na vašem kotníku!

Naše šátky nicméně nemusíte využít nutně jen jako ozdobu těla, perfektně se hodí také jako vylepšení jiných módních doplňků. Například kabelka s šátkem do uzlu ovázaným kolem popruhu dostane úplně nový rozměr! A některé z dam dozajista ocení náš speciální tip v podobě hedvábného šátku ovázaného kolem klobouku.

Pokud vás naše tipy na nošení hedvábných šátků zaujaly, neváhejte je vyzkoušet na vlastní pěst. V kategorii "pro ženy" najdete hned několik kousků s elegantními vzory, které vaše okolí zaručeně zaujmou!