Magazín

Minerální sklíčko aneb zlatá a odolná střední cesta!

Minerální sklíčko aneb zlatá a odolná střední cesta!

Je to možná jeden z posledních parametrů, na který se budete při výběru hodinek ohlížet. Ve skutečnosti je ale materiál sklíčka, jehož úkolem je chránit ciferník, mimořádně důležitý. My u hodinek Symario vsázíme na sklíčko minerální a vysvětlíme vám proč.

Minerální_sklo_Symario

Na výrobu hodinek se používají zpravidla tři typy sklíček. Je to právě „naše“ minerální, dále pak akrylové a safírové. Minerální sklíčko lze v porovnání s těmi ostatními označit za zlatou střední cestu, což ale rozhodně není třeba vnímat negativně.

Vyznačuje se totiž aspektem, který je v případě sklíčka do hodinek tím úplně nejdůležitějším, a to je odolnost. Zkrátka se hned tak nepoškrábe a je prakticky nemožné ho roztříštit.

Proč ale střední cesta?

Zejména v odolnosti minerální sklíčko jasně předčí to akrylové, které ve skutečnosti ani není vyrobeno ze skla, ale z plastu. Prakticky jedinou výhodou akrylového sklíčka je tak logicky cenová dostupnost, bohužel na úkor kvality.

Hodinky_Stratford_Gold_Brown

Naopak safírové sklíčko je oproti tomu minerálnímu ještě odolnější, což je logické, protože safír je drahokam a vyznačuje se tak velkou tvrdostí. Pochopitelně je však zároveň cenově náročnější a používá se především ve značkových hodinkách. Zároveň ale, co se odolnosti týče, je třeba zmínit, že minerální sklo je v porovnání s tím safírovým pružnější a odolnější vůči tlaku.

Minerální sklo je tedy zkrátka velmi spolehlivé a hodinky ochrání více než dostatečně. Navíc i dobře působí opticky, nevrhá odlesk, je průzračné a nehrozí, že se začne kalit, což by pak kazilo pohled na ciferník a zároveň tak i celkový dojem z hodinek. A to je přeci to nejdůležitější!