Magazín

Hedvábné šátky a jejich historie – novinka v našem sortimentu

Hedvábné šátky a jejich historie – novinka v našem sortimentu

Po dlouhých měsících práce a příprav vám konečně můžeme sdělit důležitou novinu – náš eshop jsme doplnili stylovými šátky z hedvábí! A že nejde o ledajaké šátky, se dozvíte v následujícím textu.

Hedvábné-šátky

Podobně jako v případě hodinek jsme si i tady dali práci najít toho správného dodavatele, který splní všechny naše požadavky. Konečná euforie za to však stála. Spokojeni s výsledkem jsme proto mohli zcela jasně říct, že jsme vybrali skvěle.

Samotné šátky jsou vyrobeny ze 100% morušového hedvábí. Jak už název vypovídá, vlákna pochází z bource morušového. Hedvábí je proto jemné, tenké a pevné. Jde o nejrozšířenější způsob výroby, které se datuje již do starověké Asie, konkrétně do období kolem 3. tis. př. n. l.

V čem vůbec tkví výhody hedvábí? Vlastností je nespočet – příjemné na dotyk, přirozený lesk, velká odolnost... Hedvábí je možné nosit v zimě, kdy zadržuje teplo, ale i v létě, kdy je naopak prodyšné. Jako další plus se bere antibakteriální povrch, což ocení především alergici. Plísně a moli si na něj nepřijdou. Nemusí se po každém nošení prát, protože nezadržuje pachy.

Pokud byste přesto potřebovali látku vyčistit, nikdy ji nedávejte do pračky! Využijte ruční praní ve studené vodě v pracím prostředku na jemné prádlo (ne mýdlo nebo šampon), nedrhnout, neždímat. Žehlete ideálně ještě lehce vlhké nejnižší teplotou. Lehce pomačkané hedvábí vyvěste na vlhkém vzduchu – krásně se vyrovná.

Šátek-hedvábný

V našem sortimentu naleznete nejrůznější motivy a barvy, ze kterých si vyberete. Šátky nemusíte nosit pouze kolem krku – neztratí se ani uvázané na kabelce nebo klobouku. Ve fantazii se meze zkrátka nekladou. Více informacích naleznete přímo v kategorii produktu na našich stránkách.

Každý by měl mít v šatníku alespoň jeden kousek hedvábí. Sami pak poznáte, že už nebudete chtít jinak.