Magazín

I nošení hodinek má svoje pravidla! Víte, jak je správně nasadit a sladit s outfitem?

I nošení hodinek má svoje pravidla! Víte, jak je správně nasadit a sladit s outfitem?

Z hodinek se v průběhu let stala tradice a životní styl, a to s sebou nese i určitá pravidla. Nošení čím dál oblíbenějšího doplňku má svou vlastní etiketu a její základy se vám pokusíme v tomto článku představit.

 

IMG_8122-2-min

 

Pravačka, nebo levačka?

Otázka za milion: Na kterou ruku hodinky patří? Obecně se uznává teorie, že by se měly nosit na nedominantní ruce, tedy pokud jste pravák, tak na levé, a naopak. Důvod je prostý, nedominantní ruku používáme méně a hodinky se na ní proto tolik neopotřebují. Ostatně i z toho důvodu, že drtivá většina populace jsou praváci, se hodinky vyrábí na levou ruku - s korunkou na přeřízení času na pravé straně.

Zásadní každopádně je, aby vám hodinky byly pohodlné. Především podle toho si ruku vyberte.

Když už je řeč o pohodlí a o tom, jak by vám hodinky měly na ruce sedět, také zde platí určitá pravidla. Řemínek by měl být zapnutý tak akorát, jen s lehkou rezervou. Pokud ho budete mít natěsno, přiškrcená ruka rozhodně nebude vypadat dobře. O tom, že se vám za chvíli odkrví, ani nemluvě. Ještě hůř ale bude vypadat, když budete mít hodinky příliš volně, takže budou plandat a skákat na ruce nahoru a dolu!

Existuje také nepsané pravidlo, a určitě jste si toho už někdy všimli, že dámy by měly hodinky nosit co nejdále od zápěstí a pánové naopak co nejblíže. Ideálně tak, aby jim z poloviny vykukovaly pod manžetou košile.

 

IMG_8184-2

 

Jak to všechno sladit?

Teď se dostáváme k té možná nejzásadnější otázce. Někdo je zvyklý na jedny hodinky a někdo jich zase rád střídá víc tak, aby mu padly k outfitu. Pakliže patříte ke druhé skupině, máme pro vás jednoduchý tip: Kov by měl ladit s kovem a kůže s kůží.

Co to přesně znamená? Tělo hodinek by mělo barevně ladit například s přezkami na opasku či botách nebo se šperky. Řemínek by zase měl být sladěn s opaskem či botami.

Právě i z toho důvodu si u hodinek Symario můžete vybrat z několika různých variant. Zvolíte stříbrné, nebo zlaté tělo hodinek? A hnědý, nebo černý řemínek? Stačí si vybrat!