Magazín

Co je to gold filled a proč je lepší než klasické pozlacení?

Co je to gold filled a proč je lepší než klasické pozlacení?

Při výběru šperků se mnozí z nás zajímají o materiály, ze kterých jsou vyrobeny, a o jejich kvalitu. Jedním z populárních materiálů v oblasti šperkařství je tzv. gold filled. Jaká je kvalita tohoto materiálu, co znamená a jak se liší od jiných materiálů, které se používají při výrobě šperků? Čtěte dál.

Co je gold filled?

Gold filled je výrobek, který se skládá z tenké vrstvy zlata (zpravidla 5–10 % hmotnosti) spojeného s jiným materiálem, obvykle mědí nebo stříbrem. Tato vrstva zlata je mechanicky spojená s jiným materiálem a je mnohem tlustší než u povrchového zlacení, což znamená, že má mnohem delší životnost a je odolnější vůči opotřebení.

Výhody gold filled materiálu

Gold filled šperky jsou kvalitní, díky silnější vrstvě zlata, která se nedrolí či nesmyje tak snadno, než u povrchově pozlacených šperků. Pokud máte citlivou pokožku na různé materiály, dobrou zprávou pro vás je, že gold filled materiál je obvykle hypoalergenní.

Gold filled přináší šperkům krásný a luxusní vzhled, podobný skutečnému zlatu, za mnohem nižší cenu. Gold filled šperky jsou kvalitní a cenově dostupnější, což umožňuje každé z nás mít šperkovnici plnou krásných kousků za rozumnou cenu.

Srovnání s jinými materiály

Povrchové zlacení (pozlacení)

Gold filled je kvalitnější než povrchově zlacené šperky, které jsou známé také jako gold plated. Gold filled má tlustší vrstvu zlata, což znamená, že vydrží déle a tyto šperky jsou odolnější vůči opotřebení.

Sterlingové stříbro

Oproti stříbru má materiál gold filled větší odolnost a trvanlivost než čisté stříbro. To totiž může oxidovat a získat patinu.

Bižuterní kovy

Bižuterní kovy bývají rizikem, jelikož mohou obsahovat látky, které způsobují alergické reakce. Tyto reakce mohou vést k podrážděné kůže nebo hnisání. Pokud ucítíte, že vám materiál šperku dráždí pokožku, okamžitě jej sundejte, abyste předešli nepříjemným následkům.

Gold filled je příjemnou kombinací ceny a kvalitou. Při výběru šperku se vždy ujistěte, že se jedná o certifikovaného prodejce, abyste získali skutečný gold filled výrobek, který splňuje standardy kvality.

České, ručně dělané šperky SYMARIO jsou vyrobeny z tohoto materiálu. Vyberte si svůj nový náhrdelník, náramek nebo náušnice a mějte jistotu, že jste investovali do šperku, který s vámi zestárne a bude po celou dobu zářit stejně jako vy.

Štítky